Ingin buka restoren?

copy dari kawan punya.. facebook
ade satu peluang perniagaan untuk di ambil alih..

LOKASI:
B4-G-20, Jln Pinggiran 1/2
Tmn Pinggiran Putra
Sri kembangan

*Berhampiran dengan JUSCO Tmn equine/Pasar Borong Selangor/Giant
*Seberang jalan ade JUSCO dengan petronas+KFC
*Deretan kedai sebelah gelanggang futsal Tmn Pinggiran Putra (bole tarik customer ni)

ok.. kat sini lak.. pakej yg bakal anda dapat..

1- 7 set meja makan + kerusi kayu solid (4 orang duduk)
2- 2 set meja makan + kerusi kayu solid (6 orang duduk)
3- 8 set meja makan + kerusi plastik (4 orang duduk)
4- semua peralatan dapur (kuali, dapur gas, tong gas, senduk, sudu, garfu, pinggan, mangkuk, piring, senang cite.. seme ade laaa)
5- 1set dapur 3 tungku (stainless steel)
6- 1 set dapur masak air (stainless steel)
7- 1 set dapur untuk western menu (stainless steel)dah modified ade bumbung.. so bole tarik kluar itu stall
8- 1 set daput ikan bakar (same macam western tu)(stainless steel) dah modified ade bumbung.. pon same.. bole tarik kluar jual ikan bakar utk tarik pelanggan..

9- 1 unit TV 21" (bukan LCD)
10- 1 set projektor berjenema
11- skrin besar (kot2 nak lawan macam mapley)

ok.. harga di tawar kan..

RM 53,000.. bole negooo tebal punyeee..

lagi satu info.. kedai tersebut di sewa dengan harga rm 1500 sebulan...

kalo nak tgk kedai pon bole.. no problem.. kite bole deal mane yg terbaik..

gambo akan menyusul nanti

TYT TH-F8

TYT TH-F8 
TYT TH-F8VHF Transceiver (new in box)TH-F8 is a well-received amateur radio and it is good looking, nice design and excellent performance. It has 1750Hz, scrambler, FM radio,
Single band, dual display, dual standby
A/B band independent operation
128 groups channels storage

RM 350.00 nego nipis....

Yaesu FT-950


Yaesu FT-950
 RM4500.00
  
FT-950 HF+6 TRANSCEIVER
Now includes additional features of PEP950-Performance Enhancement Program
The FT-950, the newest radio in the direct lineage of the FTDX-9000 and FT-2000 series radios, has been developed to fit the needs of both casual and serious DX enthusiasts, as well as new HF licensees eagerly seeking to discover the magic of the HF and 50MHz bands.  Prospective owners will find that this radio comes in an appropriately-sized desktop package that provides them with loads of easily located controls and features to ensure they enjoy all of the excitement available on the 160 through 6 meter Amateur Radio bands.




Yaesu FT-450D

Yaesu FT-450D
RM2500 without antenna tuner
RM3100 with antenna tuner

The FT-450D is a compact yet superb HF/50MHz radio with state-of-the-art IF DSP technology configured to provide World Class performance in an easy to operate package. New licensees, casual operators, DX chasers, contesters, portable / field enthusiasts, and emergency service providers…This Radio is for YOU !
The current "FT 450D" model includes some great features not offered with the original FT 450 and FT 450AT models that have been discontinued.
  • Illuminated Key Buttons
  • 300Hz / 500Hz / 2.4 kHz CW IF Filter
  • Front Feet Stand *
  • Classically Designed Main Dial * and Knobs
  • Dynamic Microphone MH-31A8J Included
* Yaesu sells these items separately so that FT 450 and FT 450AT Owners can equip their radios with these desirable features. The parts can be purchased from Authorized Yaesu Dealers or direct from the Yaesu Parts Department in Cypress, CA.   Click on "Files" tab at the top of this web page for Instructions for making these modifications.


Mega Eyeball Aidil fitri ASTRA Utara

dah lama baru nak post tp apa bole buat.. sibuk sikit.. gambar jer lebih cerita tak banyak... nanti di kemudian hari kita cerita panjang... zasss... layan pictures...



 yang baju tulis baretta tu 9W2LST.. balik kg...kat langkawi.. ehehheeh
aku ingat dia orang sini (kawsan tengah) rupa nya orang utara gak...













yang baju hijau tu la dekwan (9M2AMZ)... badan macam aku gak tapi kecik lagi dari aku hehehe
yang paling depan nie kawan dok main silat dulu..Jan serunai (9W2OLX). Sbb dia dipanggil Jan serunai? sbb pandai main serunai dalam geng gendang silat...


 
 














 9


 











  Abg Kamal  bersama Pak Manan (9M2PZ) tgh berborak tentang CW.














 hehehhe 9M2PZ baru sampai....















 Dato Bahari selaku Presiden Astra memberi ucapan aluan di mlm tersebut..







En. Fauzi (9W2FZE) menyerahkan cenderahati kepada Presiden ASTRA iaitu Dato Bahari Taib (9W2DBT) sebiji handy model TYT (THT-F2)

hehheh mana kertas kehadiran nie.. nanti post dalam sini..

Base Station baru aku..

As'salam... agak lama tak update aku nyer blog.
QRM dan QRL dgn tugasan di saltmine aku dan di base baru aku ni....
bulan puasa yg lepas aku dah berpindah dari base stesen lama aku di Sri Andalas , Klang ke rumah yg lebih baik dan sempurna  untuk XYL dan harmonic tinggal.
sekarang base stesen aku di Tmn Pinang Raja, Sg Pinang Klang.
 ini gambar sebelum aku masuk rumah baru aku nie.. beli seken dari tangan owner. RM180K.
Kiranya murah sbb aku beli rumah corner lot. gedebuk gedebak semuanya  RM189K++....
Tiada perubahan kat luar..
 Ini gambar sebelah tepi rumah.. hehhee siap dapat pokok mempelam yang dikacuk 2 pokok.. dengan ownwer lama pokok nie taknak berbuah lebat. kalo berbuah  hanya 2 3 biji jer kuar..
Alhamdulillah pokok ni serasi... sekarang dah berbuah sangaat  lebat. nanti aku snap gambarnya.
free pagola ngan bunganya sekali tetapi aku kurang suka bunga yg ditainggalkan... kalo orkid ok gak.. tapi ada la jugak sepokok orkid dia tinggalkan sbb tanam atas tanah tepi taiang pagola nie....
 Luas tak laman aku nie... 20x65 kaki.. tapi dalam perancangan 3/5 dari laman nie nak di bina bilik tambahan. kesian kat orang kalo bertandang, xda bilik untuk rehat...
InsyaAllah, kalo dizin Allah aku akan bina secepat mungkin.. 2 atau 3 bilik.. kocik kocik udah.... bilik untuk tido jer...

Pokok bunga yg dipaparkan nie pom byk dah dibuang.. oopppss.. diubah lokasi. aku wat lanskap kat luar lak... maklum lah rumah korner lot..









 warna ruang tamu rumah aku nie aku dah ubah...
dulu  warna nya tak berseri langsung... sememangnya tidak sesuai ngan jiwa ku...
rumah jadi panas ngan warna tu.. ada ker rumah diwarnakan warna merah jambu ngan oren.
 rumah aku nie ada 2 ruang tamu nya...
owner lama pecahkan bilik ke dua. jadikan ruang tamu kedua atau ruang tv...
 sib baik ada kontruktur buruh nie nie...
PATI dari kuarters Istana Raja Klang.. nhehehe

 amacam warna pilihan aku ok tak?
warna biru turquois dipadankann ngan warna purple lembut...


rumah siap dicat dan semua nya pada pertengahan bulan puasa... raya aritu aku dapat la beraya di rumah nie.. senang hati aku tau..


tapi sekarangnie ad agak la rasa tak puas hati ngan owner lama...

dalam perjajnjian dia tak maklumkan bahawa dia akan buka semua ekon dan kipas.. dia tukar pintu bilik air ker pintu murah.... pastu di tak betulkan sinki dapur..
setiap kali basuh pinggan, air akan melimpah kuar dari paip bawah.. ini kerana owner lama telah patahkan paip.. then dia wat sambungan paip kecik ker paip tersebut... bila ditanya dia kata kontraktur mmg wat camtu... alasanya sbg lubang angin tuk paip...
dia ingat aku nie bodoh dsangat ker bagi jawapan macm tu.. dah la sinki kat bilik air semuanya dia buka n potong semua paipnya... MMG BODOH DSB... samapaikan kunci pom dia minta balik.. aku beli rumah nie bulan mei tapi sampai sekarang masih belum tukar surat menyuratnya... aku yg belum pindah dah siap tukar.. termasuk dalam i/c aku...

Popular Posts