Eyeball sambut new year (Astra Wilayah Tengah)


Dewan Masyarakat BK2, Jalan 2/10, Bandar Kinrara Puchong, Selangor.

Menjemput semua rakan~rakan Ham & Commercial ke acara Tahunan Anjuran 9M4RBC. Sambil Eyeball dgn rakan2 juga diadakan Pameran Barangan Radia Amatur serta peralatan2 kelengkapan Radio.

2. Acara Dxing (HF)
3. Pengenalan & Sejarah Radio Amatur
4. Berkenalan dengan 9M2 yang akan hadir
5. Jamuan Makan & Minum
6. DLL

Setiap kehadiran akan dikenakan sedikit bayaran untuk Makanan, Minum dan persediaan tempat.
Persorangan / Individu RM 20.00
Berkeluarga RM 30.00

Diharap kerjasama dari semua rakan2 dapatlah kita menjayakan program yg akan dijalankan.

Rakan2 diminta untuk memberi respond bagi pihak pengurusan membuat persediaan Makanan.

Sekian Harap Maklum

Eyeball New Year

In the Name of Ham Spirit:
Anda dijemput menghadiri Majlis Mega Eyeball Perdana Ham Radio Seluruh Negara Sempena Menyambut Tahun Baru 2012 diadakan di :

Alamat: Clubhouse PD,Melaka Banggalow Lot 2730,Bt 9, Jalan Pantai, Port Dickson
GPS Lat-Log: 02.26.46N 101.51.49E

makanan minuman ringan, penginapan tapak khemah /campbag disediakan,
Aktiviti:-

DX'ing HF Radio
Eyeball Lama Tak jumpa (rakan2 ham dari negeri sempadan negeri sembilan, Klang valley+Melaka+Johor+Pahang+Perak dan lain-lain negeri dijemput)
Rancangan Idea2 terbaru bertukar-tukar fikiran menyahut Tahun 2012
aktiviti berjalan 12 jam 8 malam ~ 8 pagi on HF, boleh mendengar dan mengucapkan Happy New Year Seluruh Dunia
Detik jam 12.00 malam CountDown di Radio, permainan bunga api keudara
Station Callsign 9M2PD
Tak mengira apa-apa kelab radio dan persatuan semua dijemput
Rakan-rakan pengakap yang mempunyai lesen radio juga dijemput
dan bermacam-macam acara lagi ;
Simplex: 145-550Mhz

Sila call ;

9w2sq=012-3091295
9w2pd=019-6540011

ΓΌ Please consider the environmental impact of needlessly printing this e-mail

************************************************************
Webpage:http//www.qsl.net/9w2sq
Website:http://www.qsl.net/9m2ppm/
Webpage:http//www.geocities.com/cbsabri
Webpage:http//www.geocities.com/cbmalaysia
Webpage:http//www.dtmalaysia.0catch.com/
************************************************************

www.qsl.net
Latitude : N 03 10' 57.5" Longlitud : E 101 44' 16.9.1" 
Altitude: 120.7m Co-Ordinate by GPS system

Jenayah blog terbaru....



To all blogger plss take a note hati-hati dengan blogger yang tak ada identity yang suruh korang komen entry diorang then bila korang nak komen, tiba-tiba kena sign in balik? even korang dah sign in, nak tau kenapa? sebab bila korang sign in dekat link yang tiba-tiba muncul tu. mungkin korang punya password and email akan jatuh ke tangan orang yang tak bertanggunjawap tersebut, atau dia ada motif lain. tu aku tak tau la.
kalau aku silap aku mintak maaf.

kat bawah ni aku ada snip url tersebut.


link tersebut lebih kurang macam ni http://bl4ckm4gic.110mb.com/blogger/login.html#s01

bukan macam lagi tapi dah memang betul link tersebut bukan milik blogspot. plss take a note.
kalau korang tak caya boleh pergi try sendiri click sini.

gambar seperti diatas adalah bukti yang kukuh sejak bila pulak blogspot berkerjasama dengan blackmagic?aku bukan nak kondem orang tapi sangat pelik la kat situ.. kalau korang nak copy paste entry ni pun aku tak kisah. copy je.

tolong sebarkan ni bukan main-main atau prank ni lebih keji dari autoblogwalking.

my new toy

hehhehhe antara hajat aku dah kesampaian

 SWR meter SX600
SX600 nie untuk VHF, UHF dan HF


pasni leh llayan banyak antena la aku.....
kalo masa banyak leh lak aku wat tambah  bisnes, jual hombrew antena n balun.... hehhehhe

A million thanks to my loving wife...




thanks a lot... I've never had a very expensive sport shoes before. thanks to you..
but the most expensive shoes is football shoes.. the shoes that like David Bekham. RM559 that time Lotto sponsored David Bekham in Manchester United Team (1997)
after taht i did bought some other expensive  but not sport shoes for running...huhuhuuuuu...
that mean i have to do lots of jog n cycling... otherwise its not worth to have this expensive shoes...
dah lapuk baru nak post kat sini... apa bole buat...
aku banyak kerja nak kena settle...

apapom layang gambar....


Cikgu Lan(9M2AGC), Abg Kamal(9M2VOL) dan Abg Dahlan(9W2RAE)
antara peralatan yg digunakan...
serabut habis meja kerja kami pada haritu..
Yang baju kuning tu Abg Azizi ,9W2AXQ (ex-9W2AQS), jiran lorong bertentangan base aku
Lan(9W2V??) ngan 9W2V?? lupa lak nama n callsign
Jamua selera skit.. hanya air oren ngan spagetti  bolonese jer
tgh cek SWR
calibrate dulu.. hehhehhe bersama 9W2POO tokey daging nie..
rancang nak wat antena lain tapi jadi antena lain.. kekurangan bahan


last sekali jadi J-Pole hhehehe tapi  simpan jer
tarikh tu abaikan sbb baru jer ambik kuar dari stor...

sbb apa aku simpan.. sebab aku ada lagi poer punya antena.. antena yang simple jer iaitu
hombrew slimjim wired... nie. gambirunnyaaa.....


yang aaku buat nie dah lama antena keduas aku setelah dapat callsign 9W2 nie
yg no 1 tu dah jual pada rakan yg baru2 nie dah lulus RAE. yang dulu batang besar saiz 2inci tpi yg ini setengah inci jer batang nya.. janji ukuran lamda dia betul.... hehehhe excelent nie..
pernah digunakn untuk calling cenel masa wat DXing kat Restoren Rejab Tomyam untuk sambutan tahun baru 2010.

Popular Posts