Eyeball sambut new year (Astra Wilayah Tengah)


Dewan Masyarakat BK2, Jalan 2/10, Bandar Kinrara Puchong, Selangor.

Menjemput semua rakan~rakan Ham & Commercial ke acara Tahunan Anjuran 9M4RBC. Sambil Eyeball dgn rakan2 juga diadakan Pameran Barangan Radia Amatur serta peralatan2 kelengkapan Radio.

2. Acara Dxing (HF)
3. Pengenalan & Sejarah Radio Amatur
4. Berkenalan dengan 9M2 yang akan hadir
5. Jamuan Makan & Minum
6. DLL

Setiap kehadiran akan dikenakan sedikit bayaran untuk Makanan, Minum dan persediaan tempat.
Persorangan / Individu RM 20.00
Berkeluarga RM 30.00

Diharap kerjasama dari semua rakan2 dapatlah kita menjayakan program yg akan dijalankan.

Rakan2 diminta untuk memberi respond bagi pihak pengurusan membuat persediaan Makanan.

Sekian Harap Maklum

Eyeball New Year

In the Name of Ham Spirit:
Anda dijemput menghadiri Majlis Mega Eyeball Perdana Ham Radio Seluruh Negara Sempena Menyambut Tahun Baru 2012 diadakan di :

Alamat: Clubhouse PD,Melaka Banggalow Lot 2730,Bt 9, Jalan Pantai, Port Dickson
GPS Lat-Log: 02.26.46N 101.51.49E

makanan minuman ringan, penginapan tapak khemah /campbag disediakan,
Aktiviti:-

DX'ing HF Radio
Eyeball Lama Tak jumpa (rakan2 ham dari negeri sempadan negeri sembilan, Klang valley+Melaka+Johor+Pahang+Perak dan lain-lain negeri dijemput)
Rancangan Idea2 terbaru bertukar-tukar fikiran menyahut Tahun 2012
aktiviti berjalan 12 jam 8 malam ~ 8 pagi on HF, boleh mendengar dan mengucapkan Happy New Year Seluruh Dunia
Detik jam 12.00 malam CountDown di Radio, permainan bunga api keudara
Station Callsign 9M2PD
Tak mengira apa-apa kelab radio dan persatuan semua dijemput
Rakan-rakan pengakap yang mempunyai lesen radio juga dijemput
dan bermacam-macam acara lagi ;
Simplex: 145-550Mhz

Sila call ;

9w2sq=012-3091295
9w2pd=019-6540011

ΓΌ Please consider the environmental impact of needlessly printing this e-mail

************************************************************
Webpage:http//www.qsl.net/9w2sq
Website:http://www.qsl.net/9m2ppm/
Webpage:http//www.geocities.com/cbsabri
Webpage:http//www.geocities.com/cbmalaysia
Webpage:http//www.dtmalaysia.0catch.com/
************************************************************

www.qsl.net
Latitude : N 03 10' 57.5" Longlitud : E 101 44' 16.9.1" 
Altitude: 120.7m Co-Ordinate by GPS system

Jenayah blog terbaru....



To all blogger plss take a note hati-hati dengan blogger yang tak ada identity yang suruh korang komen entry diorang then bila korang nak komen, tiba-tiba kena sign in balik? even korang dah sign in, nak tau kenapa? sebab bila korang sign in dekat link yang tiba-tiba muncul tu. mungkin korang punya password and email akan jatuh ke tangan orang yang tak bertanggunjawap tersebut, atau dia ada motif lain. tu aku tak tau la.
kalau aku silap aku mintak maaf.

kat bawah ni aku ada snip url tersebut.


link tersebut lebih kurang macam ni http://bl4ckm4gic.110mb.com/blogger/login.html#s01

bukan macam lagi tapi dah memang betul link tersebut bukan milik blogspot. plss take a note.
kalau korang tak caya boleh pergi try sendiri click sini.

gambar seperti diatas adalah bukti yang kukuh sejak bila pulak blogspot berkerjasama dengan blackmagic?aku bukan nak kondem orang tapi sangat pelik la kat situ.. kalau korang nak copy paste entry ni pun aku tak kisah. copy je.

tolong sebarkan ni bukan main-main atau prank ni lebih keji dari autoblogwalking.

my new toy

hehhehhe antara hajat aku dah kesampaian

 SWR meter SX600
SX600 nie untuk VHF, UHF dan HF


pasni leh llayan banyak antena la aku.....
kalo masa banyak leh lak aku wat tambah  bisnes, jual hombrew antena n balun.... hehhehhe

A million thanks to my loving wife...




thanks a lot... I've never had a very expensive sport shoes before. thanks to you..
but the most expensive shoes is football shoes.. the shoes that like David Bekham. RM559 that time Lotto sponsored David Bekham in Manchester United Team (1997)
after taht i did bought some other expensive  but not sport shoes for running...huhuhuuuuu...
that mean i have to do lots of jog n cycling... otherwise its not worth to have this expensive shoes...
dah lapuk baru nak post kat sini... apa bole buat...
aku banyak kerja nak kena settle...

apapom layang gambar....


Cikgu Lan(9M2AGC), Abg Kamal(9M2VOL) dan Abg Dahlan(9W2RAE)
antara peralatan yg digunakan...
serabut habis meja kerja kami pada haritu..
Yang baju kuning tu Abg Azizi ,9W2AXQ (ex-9W2AQS), jiran lorong bertentangan base aku
Lan(9W2V??) ngan 9W2V?? lupa lak nama n callsign
Jamua selera skit.. hanya air oren ngan spagetti  bolonese jer
tgh cek SWR
calibrate dulu.. hehhehhe bersama 9W2POO tokey daging nie..
rancang nak wat antena lain tapi jadi antena lain.. kekurangan bahan


last sekali jadi J-Pole hhehehe tapi  simpan jer
tarikh tu abaikan sbb baru jer ambik kuar dari stor...

sbb apa aku simpan.. sebab aku ada lagi poer punya antena.. antena yang simple jer iaitu
hombrew slimjim wired... nie. gambirunnyaaa.....


yang aaku buat nie dah lama antena keduas aku setelah dapat callsign 9W2 nie
yg no 1 tu dah jual pada rakan yg baru2 nie dah lulus RAE. yang dulu batang besar saiz 2inci tpi yg ini setengah inci jer batang nya.. janji ukuran lamda dia betul.... hehehhe excelent nie..
pernah digunakn untuk calling cenel masa wat DXing kat Restoren Rejab Tomyam untuk sambutan tahun baru 2010.

MOTOROLA GP328 (2nd hand) for sale

MOTOROLA GP328

Description: The GP328 is the practical Two-Way radio solution for professionals who need to stay in contact. This practical radio increases productivity by streamlining your radio use.

Signalling - Quick Call II, DTMF, limited MDC1200
Option Board - Yes
Keypad - No
Display - No
Emergency Button - Yes
Battery Life - 8 hours (High Power), 10 hours (Low Power) - With Standard Hi- Capacity NiMH battery
MilSpec - MIL-STD 810C, D & E
Intrinsically Safe - Yes
Weight (gm/kg) - 420gms (with standard NiMH battery)
Power Output - 5W - 136 - 174 MHz, 4W - 403 - 470 MHz, 450 - 527 MHz
Frequency - 136 - 174 MHz /330 - 400 MHz (available in 16 channels only) / 403 - 470 MHz / 450 - 527 MHz
Channels - 16
Dimension (H X W X D) - 137 mm x 57.5 mm x 37.5 mm ( With Standard NiMH battery)

accessory : 2 bijik bateri,charger
harga : 500(nego)

user posted image

user posted image

user posted image

sila hubungi beliau untuk urusan pinangan dan telek menelek atau pertanyaan...

016-3424450 - erman

sekian harap maklum....7 3......

Icom V82 for sale (2nd hand)

tuan empunya badan abam erman (9w2wax)  mengiklankan barang kesayangan dia untuk di jual....

1. jenama : handy icom v82

Features

Full sized and easy to use
7 watts output on battery
NOAA Weather
200 Alphanumeric Channels
Rugged MIL grade construction
CTCSS/DTCS encode/decode with tone scan
Reversible Up/Down and Rotary Selector

accessory : 2 bijik bateri,charger
harga : 500(nego)

user posted image

user posted image

user posted image

Ingin buka restoren?

copy dari kawan punya.. facebook
ade satu peluang perniagaan untuk di ambil alih..

LOKASI:
B4-G-20, Jln Pinggiran 1/2
Tmn Pinggiran Putra
Sri kembangan

*Berhampiran dengan JUSCO Tmn equine/Pasar Borong Selangor/Giant
*Seberang jalan ade JUSCO dengan petronas+KFC
*Deretan kedai sebelah gelanggang futsal Tmn Pinggiran Putra (bole tarik customer ni)

ok.. kat sini lak.. pakej yg bakal anda dapat..

1- 7 set meja makan + kerusi kayu solid (4 orang duduk)
2- 2 set meja makan + kerusi kayu solid (6 orang duduk)
3- 8 set meja makan + kerusi plastik (4 orang duduk)
4- semua peralatan dapur (kuali, dapur gas, tong gas, senduk, sudu, garfu, pinggan, mangkuk, piring, senang cite.. seme ade laaa)
5- 1set dapur 3 tungku (stainless steel)
6- 1 set dapur masak air (stainless steel)
7- 1 set dapur untuk western menu (stainless steel)dah modified ade bumbung.. so bole tarik kluar itu stall
8- 1 set daput ikan bakar (same macam western tu)(stainless steel) dah modified ade bumbung.. pon same.. bole tarik kluar jual ikan bakar utk tarik pelanggan..

9- 1 unit TV 21" (bukan LCD)
10- 1 set projektor berjenema
11- skrin besar (kot2 nak lawan macam mapley)

ok.. harga di tawar kan..

RM 53,000.. bole negooo tebal punyeee..

lagi satu info.. kedai tersebut di sewa dengan harga rm 1500 sebulan...

kalo nak tgk kedai pon bole.. no problem.. kite bole deal mane yg terbaik..

gambo akan menyusul nanti

TYT TH-F8

TYT TH-F8 
TYT TH-F8VHF Transceiver (new in box)TH-F8 is a well-received amateur radio and it is good looking, nice design and excellent performance. It has 1750Hz, scrambler, FM radio,
Single band, dual display, dual standby
A/B band independent operation
128 groups channels storage

RM 350.00 nego nipis....

Yaesu FT-950


Yaesu FT-950
 RM4500.00
  
FT-950 HF+6 TRANSCEIVER
Now includes additional features of PEP950-Performance Enhancement Program
The FT-950, the newest radio in the direct lineage of the FTDX-9000 and FT-2000 series radios, has been developed to fit the needs of both casual and serious DX enthusiasts, as well as new HF licensees eagerly seeking to discover the magic of the HF and 50MHz bands.  Prospective owners will find that this radio comes in an appropriately-sized desktop package that provides them with loads of easily located controls and features to ensure they enjoy all of the excitement available on the 160 through 6 meter Amateur Radio bands.




Yaesu FT-450D

Yaesu FT-450D
RM2500 without antenna tuner
RM3100 with antenna tuner

The FT-450D is a compact yet superb HF/50MHz radio with state-of-the-art IF DSP technology configured to provide World Class performance in an easy to operate package. New licensees, casual operators, DX chasers, contesters, portable / field enthusiasts, and emergency service providers…This Radio is for YOU !
The current "FT 450D" model includes some great features not offered with the original FT 450 and FT 450AT models that have been discontinued.
  • Illuminated Key Buttons
  • 300Hz / 500Hz / 2.4 kHz CW IF Filter
  • Front Feet Stand *
  • Classically Designed Main Dial * and Knobs
  • Dynamic Microphone MH-31A8J Included
* Yaesu sells these items separately so that FT 450 and FT 450AT Owners can equip their radios with these desirable features. The parts can be purchased from Authorized Yaesu Dealers or direct from the Yaesu Parts Department in Cypress, CA.   Click on "Files" tab at the top of this web page for Instructions for making these modifications.


Mega Eyeball Aidil fitri ASTRA Utara

dah lama baru nak post tp apa bole buat.. sibuk sikit.. gambar jer lebih cerita tak banyak... nanti di kemudian hari kita cerita panjang... zasss... layan pictures...



 yang baju tulis baretta tu 9W2LST.. balik kg...kat langkawi.. ehehheeh
aku ingat dia orang sini (kawsan tengah) rupa nya orang utara gak...













yang baju hijau tu la dekwan (9M2AMZ)... badan macam aku gak tapi kecik lagi dari aku hehehe
yang paling depan nie kawan dok main silat dulu..Jan serunai (9W2OLX). Sbb dia dipanggil Jan serunai? sbb pandai main serunai dalam geng gendang silat...


 
 














 9


 











  Abg Kamal  bersama Pak Manan (9M2PZ) tgh berborak tentang CW.














 hehehhe 9M2PZ baru sampai....















 Dato Bahari selaku Presiden Astra memberi ucapan aluan di mlm tersebut..







En. Fauzi (9W2FZE) menyerahkan cenderahati kepada Presiden ASTRA iaitu Dato Bahari Taib (9W2DBT) sebiji handy model TYT (THT-F2)

hehheh mana kertas kehadiran nie.. nanti post dalam sini..

Base Station baru aku..

As'salam... agak lama tak update aku nyer blog.
QRM dan QRL dgn tugasan di saltmine aku dan di base baru aku ni....
bulan puasa yg lepas aku dah berpindah dari base stesen lama aku di Sri Andalas , Klang ke rumah yg lebih baik dan sempurna  untuk XYL dan harmonic tinggal.
sekarang base stesen aku di Tmn Pinang Raja, Sg Pinang Klang.
 ini gambar sebelum aku masuk rumah baru aku nie.. beli seken dari tangan owner. RM180K.
Kiranya murah sbb aku beli rumah corner lot. gedebuk gedebak semuanya  RM189K++....
Tiada perubahan kat luar..
 Ini gambar sebelah tepi rumah.. hehhee siap dapat pokok mempelam yang dikacuk 2 pokok.. dengan ownwer lama pokok nie taknak berbuah lebat. kalo berbuah  hanya 2 3 biji jer kuar..
Alhamdulillah pokok ni serasi... sekarang dah berbuah sangaat  lebat. nanti aku snap gambarnya.
free pagola ngan bunganya sekali tetapi aku kurang suka bunga yg ditainggalkan... kalo orkid ok gak.. tapi ada la jugak sepokok orkid dia tinggalkan sbb tanam atas tanah tepi taiang pagola nie....
 Luas tak laman aku nie... 20x65 kaki.. tapi dalam perancangan 3/5 dari laman nie nak di bina bilik tambahan. kesian kat orang kalo bertandang, xda bilik untuk rehat...
InsyaAllah, kalo dizin Allah aku akan bina secepat mungkin.. 2 atau 3 bilik.. kocik kocik udah.... bilik untuk tido jer...

Pokok bunga yg dipaparkan nie pom byk dah dibuang.. oopppss.. diubah lokasi. aku wat lanskap kat luar lak... maklum lah rumah korner lot..









 warna ruang tamu rumah aku nie aku dah ubah...
dulu  warna nya tak berseri langsung... sememangnya tidak sesuai ngan jiwa ku...
rumah jadi panas ngan warna tu.. ada ker rumah diwarnakan warna merah jambu ngan oren.
 rumah aku nie ada 2 ruang tamu nya...
owner lama pecahkan bilik ke dua. jadikan ruang tamu kedua atau ruang tv...
 sib baik ada kontruktur buruh nie nie...
PATI dari kuarters Istana Raja Klang.. nhehehe

 amacam warna pilihan aku ok tak?
warna biru turquois dipadankann ngan warna purple lembut...


rumah siap dicat dan semua nya pada pertengahan bulan puasa... raya aritu aku dapat la beraya di rumah nie.. senang hati aku tau..


tapi sekarangnie ad agak la rasa tak puas hati ngan owner lama...

dalam perjajnjian dia tak maklumkan bahawa dia akan buka semua ekon dan kipas.. dia tukar pintu bilik air ker pintu murah.... pastu di tak betulkan sinki dapur..
setiap kali basuh pinggan, air akan melimpah kuar dari paip bawah.. ini kerana owner lama telah patahkan paip.. then dia wat sambungan paip kecik ker paip tersebut... bila ditanya dia kata kontraktur mmg wat camtu... alasanya sbg lubang angin tuk paip...
dia ingat aku nie bodoh dsangat ker bagi jawapan macm tu.. dah la sinki kat bilik air semuanya dia buka n potong semua paipnya... MMG BODOH DSB... samapaikan kunci pom dia minta balik.. aku beli rumah nie bulan mei tapi sampai sekarang masih belum tukar surat menyuratnya... aku yg belum pindah dah siap tukar.. termasuk dalam i/c aku...

Popular Posts